• Künye
  • İletişim
15 Ocak 2021, Cuma
Medya Haber TV - Özgür Haberin Adresi...
Advertisement
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • KADIN
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • EKOLOJİ
  • TÜM HABERLER
  • PROGRAMLAR
  • YAYIN AKIŞI
  • GÜNLÜK YAYIN
  • CANLI YAYIN
Sonuç yok
Tüm Sonuçlara Bak
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • KADIN
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • EKOLOJİ
  • TÜM HABERLER
  • PROGRAMLAR
  • YAYIN AKIŞI
  • GÜNLÜK YAYIN
  • CANLI YAYIN
Sonuç yok
Tüm Sonuçlara Bak
Medya Haber TV - Özgür Haberin Adresi...

Genç Sol İsveç’te YPG/YPJ için bağış kampanyası başlattı

16 Nisan 2018 | 01:45
- Diğer
Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'da paylaş

Genç Sol tarafından yapılan yazılı açıklamada Efrîn’i işgal eden Türk devletinin halkı topraklarından sürer ve soykırım yaparken dış dünyanın suskun kalması eleştirildi.

ABD’nin başlangıçta DAİŞ çetelerine karşı savaşan YPG/YPJ güçlerini ekonomik ve askeri olarak desteklemekle birlikte Türkiye’nin saldırılarının başlamasından sonra Kürtler sırtını döndüğü belirtilen açıklamada “O zamandan beri Türkiye’nin Efrîn’e saldırı ve işgalini, kışkırtma olmaksızın sivilleri bombaladığını ve halkı topraklarından sürdüğünü gördük” denildi.

İSVEÇ HÜKÜMETİ İŞGALE AÇIKÇA TUTUM ALMALI

Kürtlerin yüz yıllardır baskı, eziyet ve işgale uğradıkları hatırlatılan açıklamada “Efrin’de Kürtlere yönelik etnik temizlik ve soykırıma tanıklık ediyoruz. Kürtlerin Türk devletinin işgaline karşı özgürlük mücadelelerini destekliyoruz. Genç Sol, İsveçli politikacıların suskunluk ve pasifliklerini kınıyor. Biz İsveç Hükümeti’nin Efrîn işgaline karşı açıktan tutum almasını talep ediyoruz” denilerek İsveç Hükümeti’nin uzlaşmacı tutumu eleştirildi.

Genç Sol, büyük güçlerin uluslararası dayanışmaya ihanet ettiği durumlarda halklar arasındaki dayanışmanın daha önem kazandığını belirtiyor. Üye örgütlerinde YPG/YPJ için maddi yardım kampanyaları düzenlemeleri ve İsveç halkına da bağış kampanyasına katılmaları çağrısı yapıyor.

Genç Sol’un Türk devletinin terör örgütü ilan ettiği, Alman Hükümeti’nin bayraklarını yasakladığı YPG/YPJ’ye bağış için kampanya başlatması İsveç medyasının gözünden kaçmadı.

İç savaşın sürdüğü koşullarda savaşan taraflardan birine destek verilmesinin tartışmalı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Genç Sol Genel Başkanı Henrik Malmrot, “Bazen çatışan taraflarından birini desteklemek tartışmalı olabilir. Eğer taraflardan biri demokrasi ve özgürlük için savaşıyorsa ortada tartışalı bir durum görmüyorum” dedi.

DİKTATÖR ERDOĞAN’A KARŞI MÜCADELENİZDE SİZİN YANINDAYIZ

Sol Parti’nin geçmişte İspanya’da Cumhuriyetçileri, Filistin’de savaşanları desteklediğini ve ambargonun delinmesi mücadelesi veren Ship to Gaza’ya maddi destekte bulunduğunu hatırlattı.

Genç Sol yaptığı yazılı açıklamada “Biz Kürt halkı için özgürlük istiyoruz ve bunu hemen talep ediyoruz. Genç Sol YPG/YPJ’li yoldaşlarına dayanışma mesajı gönderiyor. Diktatör Erdoğan’a karşı mücadelede sizin yanınızdayız. Türkiye Efrîn’den çıkmalı” diyerek dayanışmanın süreceği mesajını verdi.

İlgili Haberler-

Diğer

040121—Z130—TECRIT-ANNELERTEPKI—222—DUB

4 Ocak 2021
Diğer

191220–x207–ULUCANLARCEZAEVIKATLIAMI–DUB–239

19 Aralık 2020
Diğer

Yabancılar 5 yılda 18,5 milyon metrekare arazi satın aldı

7 Ağustos 2020
Diğer

39 Barodan ölüm orucundaki avukatlar için çağrı

13 Mayıs 2020
Dünya çapında tespit edilen vaka sayısı 2 milyonu aştı
Diğer

Dünya çapında tespit edilen vaka sayısı 2 milyonu aştı

15 Nisan 2020
Diğer

DAĞ’IN SESİ

28 Mart 2020
Diğer

930 SEKIZINCI NOTA

2 Mart 2020
Diğer

PİYASA DÖVİZ

20 Şubat 2020

CANLI – LIVE

http://137.74.205.201/live15/live15.m3u8

SON YAYINLANAN PROGRAMLAR

SESIMIZ 15.01.2021

15 Ocak 2021

ANA HABER 15.01.2021

15 Ocak 2021

SOKAĞIN SESİ

15 Ocak 2021

06:00 MEDYA GÜNDEMİ

15 Ocak 2021

05:00 MEDYA GÜNDEMİ

15 Ocak 2021

GECE BÜLTENİ

14 Ocak 2021

AMED’DEN BAKIŞ

14 Ocak 2021

ANA HABER

14 Ocak 2021
Medya Haber TV - Canlı

© 2019 Medya Haber TV.

HAKKIMIZDA

  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • KULLANIM VE GİZLİLİK ŞARTLARI

Bizi Takip Edin

Sonuç yok
Tüm Sonuçlara Bak
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KADIN
  • KÜLTÜR-SANAT
  • EKOLOJİ
  • TÜM HABERLER
  • PROGRAMLAR
  • YAYIN AKIŞI
  • CANLI YAYIN – LIVE
  • MEDYANEWS

© 2019 Medya Haber TV.