HABER MERKEZİ– PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen, beraberindeki bir heyetle beraber Süleymaniye’de YNK’yi ziyaret etti.
PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen ve beraberindeki heyet, Başurê Kürdistan’da ziyaretlerini sürdürüyor. Hesen ve heyet, Süleymaniye’de YNK’yi ziyaret etti.
Heyet, YNK Siyasi Okulu’nda YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar tarafından karşılandı.
Bextiyar: Desteklerimiz Devam Edecek
Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.
Mele Bextiyar, Efrîn’de kahramanca direnen savaşçıların ilkesel bir tarzda 55 gündür büyük bir direniş ortaya koyduğunu belirtirken, “Efrîn halkı, savaşçılar NATO’un en büyük ordularına karşı kahramanca direniyor. Efrîn’e destek için heyetler gitti, bizim de desteklerimiz sürecek” dedi.
Hesen: Efrîn İçin Daha Fazla Adım Atılmalı
PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen ise şöyle dedi: “Başurê Kürdistan halkı Efrîn’e bu kadar güçlü sahip çıktığı için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Efrîn’e yönelik işgal saldırıları Minbic, Qamişlo ve Başurê Kürdistan’a yöneliktir. Başurê Kürdistan’ın siyasi anlamda da Efrîn’e daha fazla destek vermesini istedik. Efrîn için daha fazla adım atılmasını istedik.”
Heyet Süleymaniye’de Goran Hareketi’ni de ziyaret edecek.